Den osannolikt roliga komedin ”The Full Monty – Allt eller Inget” är den största brittiska filmsuccén någonsin

Broadwaymusikalen

 THE FULL MONTY – Allt eller inget

Musikalkomedin The Full Monty-Allt eller inget, är baserad på filmen The Full Monty som blev en stor succé när den släpptes 1997. Handlingen utspelar sig i Sheffield under 1990-talet och berättar historien om sex arbetslösa män, fyra av dem före detta stålarbetare, som bestämmer sig för att bilda en manlig striptease (à la Chippendale-dansarna) för att tjäna lite pengar och för att huvudpersonen Jerry (Gaz i filmen) ska kunna få träffa sin son. Jerry förklarar att deras show kommer att bli mycket bättre än de välkända Chippendales-dansarna eftersom de kommer att gå ”the full monty” – strippa hela vägen – därav titeln.

Trots att berättelsen är en komedi berör den även allvarliga ämnen som arbetslöshet, fäders rättigheter, depression, impotens, homosexualitet, kroppsuppfattning, arbetarklasskultur och självmord.

The Full Monty vann BAFTA Award och European Film Award för bästa film och var nominerad i Acadamy Awards för bästa bild, bästa regi och bästa originalmanus. British Film Institute rankade The Full Monty som den 25:e bästa brittiska filmen under 2000-talet. Filmen anpassades till musikal 2000 och till teater 2013. The Full Monty var en stor kritikersuccé vid filmsläppet och rönte en stor internationell kommersiell framgång.

Boka dina biljetter direkt!

OM
Historien utspelar sig i Sheffield, South Yorkshire, under 1990-talet och handlar om sex arbetslösa män, fyra av dem före detta stålarbetare, som bestämmer sig för att sätta upp en egen strippshow (à la Chippendale-dansarna) i sin hemstad. Sedan Jerry (Gaz i filmen) blev av med sitt jobb har han inte kunnat betala underhåll till sitt ex som nu har fått ensam vårdnad om sonen. En dag ser Jerry en skara kvinnor som köar utanför en lokal klubb för att se en Chippendales striptease. Han förstår att här skulle han kunna tjäna pengar och blir väldigt inspirerad till att bilda sin egen stripteasegrupp med hjälp av lokala män, i hopp om att tjäna tillräckligt med pengar för att betala av sina underhållsskulder. Han inser att manlig striptease är den lätta och rätta vägen till både pengar och kvinnor. Jerry förklarar för männen att deras show kommer att bli mycket bättre än de välkända Chippendales-dansarna eftersom de kommer att gå ”the full Monty” – strippa hela vägen – därav titeln.

Tafatt skapar de sin egen koreografi. Problemet är att de inte ser bra ut och de kan INTE dansa.

The Full Monty är en berättelse med mycket hjärta. Ända till slutet kommer publiken att undra om dessa missanpassade män verkligen kommer att lyckas. Med en häftig blandning av knivskarp humor, kraft och mod som gör en tårögd är denna hjärtevärmande, optimistiska komedi ett måste för alla!

Manus: Terrence MC Nally     Regi: Kålle Gunnarsson            Text & Musik: David Yazbek

Översättning: Sven Hugo Persson

Spelas på Intiman Odengatan 81 i Stockholm
9 mars – 28 april 2023

Produceras av STAGEFANTASY AB