Restauranger

Kanske vill du äta en god bit mat innan ditt teaterbesök. Här följer ett par restaurangtips som ligger på gångavstånd…

Portal Restaurant

”Okomplicerad mat med tydliga smaker och riktigt bra råvaror” – så lyder krögare Klas Lindbergs (Årets Kock 2012) krogrecept. Sedan 2016 driver han prisbelönta restaurangen Portal på Sankt Eriksplan 1. Uppger du ”Intiman” vid din bordsbokning kan du på lördagar njuta en tidig teatermiddag från 17.00 med sittningstid till & med klockan 18:30 för 400 kronor. Förrätt, varmrätt och en liten dessert som våra kockar väljer ut.

Missa inte Portal Bar

På andra sidan portalen ligger restaurangens busiga småsyskon, Portal Bar. Med mörkt blå väggar, vackra kopparlampor och enorma takmålning av Jesper Waldersten. Här serveras det goda smårätter från ett öppet kök samt ett spännande dryckesutbud. Ingen bordsbokning och baren har öppet från kl 16 tisdag till fredag och från kl 12 på helgerna.

Tranan

Ett ställe att träffas på, äta en bit och ta ett glas.

Läs mer arrow_forward

Det var vad Tranan var känt som 1929 och det är vad Tranan är känt som i dag, en klassisk institution i Vasastan helt enkelt. Missa inte att boka Tranans fantastiska Teatermeny i anslutning med ert besök hos oss. Köksmästaren erbjuder en 3-rätters teatermeny för 420 kr.

Restaurang Tranan hittar ni på Karlbergsvägen 14 vid Odenplan.

På Dalagatan intill Vasaparken hittar du Bistro Casper, en färggrann restaurang som serverar lunch, middag och en populär brunch med många klassiker. Kvällstid erbjuds bland annat grillat, sallader och drinkar från baren. På somrarna står uteserveringen öppen nära grönskan.

Bistro Casper bjuder på avslappnad bistromiljö mitt i Vasastan, med färgstark konst på väggarna och blommor på borden. Här kan du äta lunch, middag och helgbrunch med utsikt över Vasaparken. Middagsmenyn innehåller bland annat grillade kötträtter och säsongsbetonade fisk- och fågel rätter, men också sallader med exempelvis Chèvre.

Primo Ciao Ciao

Klassiskt italienskt

Läs mer arrow_forward

Primo Ciao Ciao har sedan 20 år tillbaka funnits i Stockholm och har under dessa år stått för kvalité och finess i sin enkelhet.
Okonstlad, genuin och traditionell matlagning från de norra delarna av de italienska alptopparna till de pittoreska bergsbyarna i Syditalien.

Vi erbjuder vedeldade pizzor och italienska charkuterier, traditionella pastarätter, varmrätter och desserter som passar sällskap från mindre middagar till större företagsarrangemang.

Grus Grus Vinbaren

En nyöppnad vinbar på Odenplan, dörr i dörr med tidigare tips: Café Tranan.

Läs mer arrow_forward

Oavsett vad du känner för att göra, eller dricka, så vill de att du ska känna dig som hemma! Grus Grus vinbar jobbar med hantverksviner och mat som följer årstiderna i en avslappnad atmosfär där allt kan hända, det är du som sätter gränserna. 

Drick viner på obskyra druvor från okända områden hela kvällen eller beställ in en riktigt klassisk flaska, vad de alla kommer att ha gemensamt är att de är gjorda för hand, med passion och respekt för naturen.